Virtuell mini-retreat för företagare:

Klarhet inför 2023

Vad vill du uppnå med ditt företagande under nästa år?

Anmäl dig till en mini-retreat en lördag i höst!

Hösten är en bra tid för att blicka framåt och planera nästa år.

Jag vet att många företagare har ett fullspäckat schema, med mycket som händer på vardagarna. Så jag bjuder in till en mini-retreat på distans, på en lördag, där vi tillsammans blickar fram emot 2023 i lugn och ro.

Du kan ge dig tid att reflektera över ditt företag och landa i hur du vill att företaget ska utvecklas under nästa år.

Thomas Wisten

Jag har jobbat med utveckling av företag på olika sätt i drygt 20 år.

👇 Här berättar jag vad retreaten kommer innehålla 👇

Alla planerade tillfällen har passerat.

Tid:
10.00-13.00 och 14.00-17.00.

Plats:
Distansoberoende via Zoom.

Vad vi kommer att göra

Det här är en retreat, på så sätt att vi kommer att ta några steg tillbaka och avskärma oss från omvärlden. Vi kommer att ha en avslappnande och kreativ dag tillsammans! Det kommer inte vara högt tempo och produktivitet, som på arbetsdagar. Vi kommer istället att varva ner, ta det lugnt, och ge oss själva tid för reflektion. Målet är att du kommer vara entusiastisk och energifylld efter den här dagen, inte trött som om du hade jobbat hela dagen.

Vi kommer inte att göra någon traditionell affärsplanering. Du kommer att få reflektera över din roll som ägare, vilken vision du har med företaget, och sannolikt identifiera några utvecklingsområden eller projekt som du vill att ni genomför under nästa år.

Det här är värdefullt oavsett om ni redan har gjort en affärsplanering eller inte. Som ägare och ledare behöver du få lite distans till vardagsflödet, och grunda dig i dig själv och i din roll. Du behöver få lite perspektiv på företaget, se det lite från ovan, och verkligen ta dig tid att reflektera på djupet över företagets utveckling.

Under dagen går du ner på en djupare nivå i dig själv, får kontakt med din inre stillhet, mediterar, visualiserar och släpper fram kreativitet och engagemang. Hittar gnistan som får dig att brinna för ditt företag igen!

Du kommer att titta på var företaget står idag, men utan att låsa fast dig vid nuläget. Sedan kommer du utforska vilka möjligheter det finns för utveckling. Men det viktigaste är att få perspektiv på företaget, så att du kommer ifrån alla detaljfrågor inne i företaget som så lätt annars fångar uppmärksamheten. I vilken riktning behöver företaget röra sig? Vilka möjligheter finns och vad efterfrågas av marknaden? Hur håller marknaden på att förändras – och hur kan ni leda utvecklingen, istället för att släpas efter den?

Vi ska hitta det glädjefyllda skapandet, det inspirerade arbetet – till skillnad från det pressade kämpandet som lätt blir det normala, när vi tappar perspektivet på företagandet.

Vi träffas på Zoom – men det här är inte den typ av jobbmöte som du är van vid. Du behöver inte känna att du ska vara ”på tårna” och prestera något för att hänga med, som i en utbildning. Se det snarare som att det här är ett utrymme för dig, och ett format för att koncentrera dig på de frågor som är viktiga för dig i ditt företagande.

Det handlar mycket om att skapa utrymme, både i tid och i mental kapacitet, som ofta är svårt att hitta i vardagen. Så vi skapar ett utrymme inom dig själv, genom att dra ner på tempot, rensa tankarna, få ett stilla sinne (till exempel genom meditationsövningar) – så att du verkligen kan fokusera din uppmärksamhet och bjuda in nya impulser, lösningar och insikter.

Vi behöver klarhet

Ofta rusar vi bara fram på en ytlig nivå i tillvaron, och har inte riktigt tid att landa i våra viktiga beslut och strategier. Vi behöver regelbundet ta några steg tillbaka, se var vi står, se vart vi är på väg, och göra det i en miljö som inte är stressig, eller genom möten som är inklämda i kalendern.

Dessutom kan vi ibland behöva reflektera över saker själva, individuellt, snarare än i grupp (till exempel styrelse eller ledningsgrupp). Vad vi själva vill med vårt företagande, vårt ägande, och vad som är viktigt för oss själva i vår företagarresa. Och det kräver en avslappnad miljö, och en vilja att gå djupare i dig själv och i de frågor som är viktiga för dig.

Vi kommer att stärka både vår inre och yttre klarhet.

Inre klarhet innebär att vi går ner i en djupare nivå av oss själva, och får kontakt med vår inre stillhet. Vi får tillgång till äkta kreativitet, ett flöde av nya idéer, klara tankar och grundade beslut.

Yttre klarhet handlar om vad du vill uppnå med ditt företag, vad du vill i din roll som ägare, vad som är viktigt under nästa år (och vad som inte är viktigt under nästa år). Att välja vad ni ska göra, och välja bort vad ni inte ska göra.

Resultat av retreaten

När dagen är slut kommer du känna en stabil grundning i din vilja med företaget, och vilken riktning du vill driva företaget i. Om du redan har lite övergripande planer, så kommer dessa att ha blivit mer konkreta och fått ett nytt liv! Den här dagen vara en möjlighet att landa i dina planer, ”committa” till planerna och kanske justera något vid behov.

Du kanske kommer behöva förankra projekten eller besluten med andra personer efter retreaten – det viktigaste är att du först har landat i vad du tycker skulle behövas för företagets utveckling.

Du kommer att ha mycket anteckningar med dig efter den här dagen. Säkert mycket spretiga idéer, men också (särskilt mot slutet av dagen) klarare och mer stringenta förbättringspunkter. De kan ligga till grund för era prioriteringar och konkreta projekt under nästa år.

Men det viktigaste du kommer ta med dig från dagen är nog känslan av klarhet i dig själv. Att dina beslut är välgrundade och i harmoni med din egen övertygelse. Att din inre och yttre klarhet linjerar. Att veta vart ni är på väg, och vara entusiastisk över resan dit!

Retirera till din egen plats

Det här är en virtuell retreat, där du kan befinna dig i en miljö som du väljer själv. Se till att den är så avskärmad från omvärlden som möjligt, så att du inte blir störd. Ta med dig allt du behöver, och gör det bekvämt för dig själv! Se till att du sitter bekvämt och kan slappna av. Retreaten ska inte vara som ett långt möte, utan det är en avslappnande aktivitet – men samtidigt entusiasmerande!

Under den här dagen hittar du din inspiration och entusiasm för ditt företagande nästa år. Så gör det till en retreat där du verkligen kommer bort från din vardagsmiljö, även om vi möts på distans. Miljön är viktig, särskilt att du inte blir störd, så att du fullständigt kan koncentrera dig på ditt företags framtid. Jag ska försöka skapa optimala förutsättningar genom en struktur och genom att guida dig till rätt medvetandenivå och facilitera nya idéer.

Det här är ett avstamp som alla företagare borde göra inför ett nytt år – att komma ur sitt vardagstempo och borra sig ner på djupare nivåer. Tanken med det här formatet är att göra retreat-upplevelsen väldigt lättillgänglig, genom att inte behöva åka iväg någonstans.

Anmälan och praktikaliteter

Antal deltagare per tillfälle kan vara mellan 1 och 20. Vi ska inte vara fler än så, för jag vill att vi ska kunna diskutera saker utan att det blir en för stor grupp. Även om det bara skulle vara du som anmäler dig till ett tillfälle så kör vi ändå! Om det blir en liten grupp så kan vi ha mer individuell coachning.

Om du känner ett behov av detta, men inte tycker att upplägget med ett helgdag passar dig – skriv till mig på thomas@autopilot.se. Vi kan säkert hitta andra format som passar dig bättre. Det ska bli spännande att experimentera med det här upplägget, och se hur vi kan hitta en optimal form för avstamp inför det kommande året!

Det spelar ingen roll vilken bransch du verkar inom eller hur stort företag du driver.

Om du vill vara med på retreaten, så vill jag är du är med hela dagen, från början till slut. Dels kommer övningar att bygga på varandra, och dels blir det en störning i gruppdynamiken om deltagare kommer och går.

Alla deltagare behöver avge ett sekretesslöfte, så att vi är trygga med att det vi pratar om under retreaten inte kommer att spridas vidare. Men vi kommer inte att prata så mycket om själva innehållet, alltså era mål, strategier eller något som kan uppfattas som affärshemligheter. Du gör allt arbete själv, i din egen anteckningsbok. Det vi pratar mest om i gruppen är själva processen, snarare än innehållet för ditt specifika företag.

Tycker du att det här verkar värdefullt för dig? Kostnaden är väldigt överkomlig – 3900 kronor exklusive moms. Anmäl dig direkt så ses vi snart!

Alla planerade tillfällen har passerat.

Tid:
10.00-13.00 och 14.00-17.00.

Plats:
Distansoberoende via Zoom.

Autopilot Sverige AB. Integritetspolicy