Praktisk information inför poddintervjun

Tack för att du vill vara med som gäst i min podd! Information om själva podden finns här.

På den här sidan finns lite praktisk information om själva inspelningen.

Inför intervjun

Om vi bokat en digital intervju på distans:

  • För att det ska bli bra ljudkvalitet behövs en mic som är rätt nära munnen, samt hörlurar så att det inte blir rundgång. Enklast är att använda ett headset med USB-kontakt. Om du inte har något, skicka din postadress till linda@autopilot.se så skickar vi ett headset!
  • Det är bra om du kan vara ostörd under intervjun, samt stänga av ljudet på alla enheter i närheten.
  • Det är också bra om det inte är så mycket oljud där du befinner dig vid inspelningen.
  • Vi använder verktyget SquadCast för att spela in intervjun. Du kan gå in i vårt ”green room” här vid vår bokade tid. Där öppnas först ett videosamtal, så vi kan stämma av eventuella frågor innan själva inspelningen börjar. Använd helst webbläsaren Chrome. Du behöver ge webbläsaren tillstånd att använda mic (och gärna webbkamera om du vill, men det är inte nödvändigt). När du är i Green room kan du skriva in ditt namn och välja vilken mic, kamera och hörlurar du vill använda.

Under intervjun

Själva inspelningen behöver inte ske utan avbrott. Det går utmärkt att ta en paus, eller fundera en stund om jag ställer en fråga som kanske inte går att svara helt spontant på. Vi kan klippa bort tomma avsnitt i efterhand. Samma sak gäller om jag ställer en fråga om något som du inte vill gå in på av någon anledning, det är bara att säga till så klipper vi bort det.

Intervjuerna kan ha rätt olika inriktning, beroende på vad som är intressant att lyfta fram i just ditt avsnitt. Om avsnittet handlar om ditt expertområde så försöker jag styra in samtalet på intressanta frågor, men du får gärna komma in på andra spår om du tycker att det finns intressanta frågor som jag inte ställer. Samma sak om avsnittet är en fallstudie kring något som ni har gjort. Om avsnittet handlar om hur ditt företag skulle kunna automatisera era processer, så kanske jag är mer aktiv och ställer frågor för att ringa in er situation, och sedan kommer jag med olika idéer kring det som kommer upp. Om du har några särskilda önskemål om vad du vill (eller inte vill) prata om, så berätta gärna det innan vi börjar inspelningen.

I slutet av intervjun så vill jag gärna låta lyssnarna veta hur de kan följa dig på olika sätt. Fundera gärna på vad du vill att lyssnarna ska göra efter intervjun. Gå in på företagets webbplats för att få veta mer om vad ni jobbar med? Följa dig i vissa sociala medier? Läsa något du har skrivit?

Efter intervjun

När redigeringen är färdig så får du en länk där du kan lyssna på avsnittet. Det är en tillfällig länk till Dropbox som bara fungerar under en begränsad tid. Därefter publicerar vi avsnittet och du får en ny länk där allmänheten kan lyssna, och det är den länken du kan skicka till andra eller publicera någonstans om du vill det.

Hoppas att du tycker att detta ska bli kul och att du också har nytta av din medverkan i podden! Om du har några frågor, kontakta Linda Sigurdson på ‭070-492 72 98‬/linda@autopilot.se, eller mig på 070-230 96 47/tomas@autopilot.se.

Åter igen, tack för att du vill vara med! 🤩

Tomas Wisten