Partnerprogram

Samarbeten för marknadsföring av företagstjänster

Visionen om företagandet

Utveckling börjar med att drömma!

Drömmar om tillväxt, ökad försäljning och effektivare marknadsföring. Drömmar om att bygga självgående företag med tydliga processer, genom digitalisering och automation.

Kanske att jobba mindre, stressa mindre, få mer frihet att vara ledig. Fokusera bättre, utvecklas snabbare och känna en klarhet i företagets riktning.

För många är drömmen att bygga upp ett större värde i sitt företag, göra det attraktivt för investerare och en vacker dag sälja företaget.

Autopilot är din partner för utveckling av ditt företag, och av dig som företagare.

Vad stoppar dig?

Oavsett vad du drömmer om, så är det garanterat en dröm värd att satsa på. Så frågan är, vad stoppar dig?

Det är komplicerat att driva företag! Det finns mängder av olika områden som behöver utvecklas, men också det dagliga flödet av problem och situationer som behöver hanteras. Allt kräver tid och uppmärksamhet, och man blir aldrig riktigt klar.

Man behöver tillgång till många olika specialistkompetenser, och utan att det kostar mer än det smakar. Delegering låter bra i teorin, men det kan också kräva mycket tid och engagemang att få till välfungerande team. Att leda och inspirera kräver också en hel del energi, och inte minst att man själv hittar inspirationen.

De flesta behöver marknadsföra sig bättre, men hur vet man vad som fungerar och inte? Hur kan ni öka försäljningen? Och om det lyckas, hur ska ni hinna leverera mer och ge bra kundservice i större skala? Utan att du i slutänden jobbar ihjäl dig?

Nya krav och förutsättningar

I vårt tidevarv kan det kännas som att kriserna avlöser varandra, och det ställer ständigt nya krav på företagare. Är det inte pandemi och logistikproblem, så är det inflation, krig och lågkonjunktur!

Det har också många följdeffekter, när kundernas beteende och förväntningar förändras (till exempel krav på distansoberoende, pressade marginaler och digitalisering).

I dessa tider är det extra viktigt att kunna tänka klart och hålla huvudet kallt – samtidigt som man snabbt behöver anpassa företaget efter nya förutsättningar. Både för att hantera den aktuella krisen, men också för att hålla ögonen öppna för nya möjligheter som öppnar sig vid snabba förändringar.

Utgångspunkten för all utveckling

Thomas Wisten, vd på Autopilot Sverige AB, har utvecklat företag som konsult i över 20 år.

Klarhet i era behov, problem och möjligheter

Affärsutveckling behöver utgå från en klar och tydlig riktning, för att sedan göra det möjligt med en kraftfull rörelse framåt. Det är viktigt att hålla blicken högt och hålla visionen aktiv i medvetandet. Att hitta sin ledstjärna, mejsla ut sin strategi och sedan behålla fokus på vad man vill uppnå.

Det låter enklare än det är!

Ofta börjar utvecklingsarbetet när man upptäcker problem. Det gäller då att du inte blir kvar i problemfokuset alltför länge, utan lyckas byta perspektiv så att du kan upptäcka lösningar istället. Du behöver också väga olika möjliga satsningar mot varandra, så att ni gör rätt saker och bygger ett värde i företaget. Det här kräver hela tiden utveckling på olika nivåer, både för dig som företagare och för ditt företag.

Kreativa och kraftfulla lösningar

Från idé och strategi till konkret genomförande

På Autopilot kan du som företagare vara medlem utan kostnad. Då får du inbjudningar till digitala event och inspirerande idéer om olika sätt att utveckla ditt företag, som vi tror skulle passa just dig.

Vi samarbetar också med frilansare, experter och byråer som kan hjälpa till att genomföra olika idéer i verkligheten. Vi jobbar särskilt nära tillsammans i en företagsgrupp som vi kallar Autopilot-konsortiet, där vi har lång erfarenhet av att bygga digitala lösningar, webbsystem, mobilappar och andra typer av IT-system.

Med tiden kommer vi att utöka vårt konsortium med fler kompetenser och andra typer av företagstjänster, baserat på vad som behövs i de företag vi jobbar med. Målet är alltid att utveckla de företag vi jobbar med på bästa sätt. Vi är experter inom olika områden och tekniker, och samarbetar i lite olika konstellationer i olika projekt.

Det är ett effektivt sätt att uppfylla exakt era behov på ett flexibelt sätt.

Låter det intressant?

Anmäl dig kostnadsfritt här, så håller vi kontakten och bjuder in dig till digitala event då och då. Om du vill diskutera hur vi skulle kunna arbeta tillsammans, så finns möjlighet att boka ett inledande samtal med Thomas Wisten i nästa steg.

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Vad är du intresserad av?*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.